Biografie

Ik train nu al sinds 2015 bij Guido van Weeren in Groningen, bij het Regionaaltalenten centrum Noord-Nederland. Sinds ik bij Guido train heb ik al een aantal mooie prestaties behaald. Daar vertel ik verderop in mijn biografie meer over.

Toen ik 8 jaar was deed ik al fanatiek aan sport. Ik judode elke vrijdagmiddag na schooltijd. Zo af en toe deed ik mee aan een judo wedstrijd. Na anderhalf jaar stopte ik met judo en ging ik op triatlon. Zwemmen, fietsen en lopen dat was wat voor mij! Hier beleefde ik veel plezier aan. Het was in de buitenlucht en de fysieke inspanning was extreem. Ik hield ervan om alles te geven en tot de finishlijn te strijden om te winnen. Al snel bleek dat zwemmen mijn onderdeel niet was. De meeste triatlons kwam ik vaak als laatste uit het water. Vervolgens kwam het fietsgedeelte. Bij het fietsen hield ik de meeste jongens weer in. Als laatste onderdeel kwam het hardlopen, dit was mijn onderdeel. Doordat ik hard kon lopen, kon ik mijn achterstand die ik had opgelopen tijdens het zwemmen vaak weer goed maken. Hierdoor kwam ik vaak op het podium of won ik een wedstrijd. Tijdens mijn tijd dat ik aan triatlons deed heb ik een aantal mooie prestaties behaald.

       3e plaats wintertriatlon Enschede 2013

       1e plaats Triambla triatlon Ameland 2012

Tijdens mijn triatlontijd begon ik steeds fanatieker te hardlopen. Ik trainde bij AAC’61 bij Fokke Hoeksema en Marcel Ticheloven. Nadat ik een aantal keren op het podium had gestaan bij cross wedstrijden in Noord-Nederland ben ik op advies van mijn trainer naar het Nederlands kampioenschap in Tilburg (2011) gegaan. Uiteindelijk werd ik 3achter 2 Belgen dus was ik Nederlands Kampioen! Het jaar daarna ging ik weer naar het NK in Tilburg en werd ik opnieuw Nederlands Kampioen. Nadat ik de eerste van de 4 bestaande wedstrijd uit het Nationaal crosscircuit had gewonnen wilde ik het cross circuit winnen. Ik won Tilburg, Soest maar Kerkrade sloeg ik over. Ik moest dus de laatste wedstrijd in Breda winnen om het crosscircuit te winnen. Ik won uiteindelijk het crosscircuit van 2013. Het jaar erna won ik ook het crosscircuit van 2014/2015.

In 2013 werd 2e op de 1500 meter C-spelen. Daarom werd ik gevraagd om een 3000 meter tegen Westfalen (Duitsland) te lopen. Dit was mijn eerste wedstrijd in Nederlands tenue. De wedstrijd tegen Duitsland ging over 3000 meter. Ik won de wedstrijd, dit was erg speciaal voor mij! 

Alles werd serieuzer vanaf dat moment. Als junior b heb ik 5 Nederlandse kampioenschap medailles gehaald. Waarvan 1 gouden op de 1500 meter indoor.

Sinds 2015 train ik bij Guido van Weeren. Samen met Guido heb ik al een aantal mooie dingen bereikt. Waaronder 8 Nederlandse kampioenschap medailles. Na het NK-cross van 2017 waar ik 3e werd. Kwam Guido naar mij toe met het verhaal:’ Tom ik heb gesproken met een andere trainer, in mei vliegen wij naar Londen om daar het limiet (10.000 meter) te lopen voor het Europees junioren kampioenschap in Grosetto. Op 19 mei 2017 vlogen Guido, teamgenoten Piet en Robin en ikzelf naar Londen. De volgende dag mijn eerste ervaring met een 10.000 meter op een atletiekbaan. Bestaand uit 25 rondjes van 400 meter. De wedstrijd Highgate Harriers Night of the 10,000m pbs is mij bijgebleven als een erg mooie wedstrijd omdat ik 5 seconden onder het limiet liep en dus naar het Europees junioren kampioenschap mocht.  

Op 21 juli 2017 liep ik in het Nederlandse tenue in Italië Grosetto. 25 rondjes op een atletiekbaan tegen 11 andere jongens uit Europa. De wedstrijd verliep niet zoals ik wilde. Ik finishte als 11e en was niet tevreden. Ik heb veel geleerd op dat toernooi wat ik wil gebruiken voor de volgende toernooien!

Op mijn website wil ik u op de hoogte houden van mijn behaalde resultaten. Ook houd ik een blog bij waar ik trainingen en andere avonturen op deel!

 Hieronder een aantal foto’s van mijn jeugd en andere wedstrijden.

Foto: Ed Turk