Op weg naar de marathon van Rotterdam

Op weg naar de marathon van Rotterdam. Ja Rotterdam is de marathon die ik heb uitgekozen om te lopen. Na mijn debuut in Dresden in 2:13:03 met extreem slechte weersomstandigheden verkies ik nu mijn eigen land om een marathon te lopen. Na het succes in oktober tijdens het hazen van Roy Hoornweg in Rotterdam wist ik zeker dat ik hier nog een keer zou komen om zelf hard te lopen. De vele toeschouwers en het mooie parcours maakte de keuze om op 10 april 2022 te starten erg gemakkelijk.

Maar dan….. wat is de doelstelling voor Rotterdam 2022? Natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen tijdens het Nederlands kampioenschap marathon. Daarbij hoop ik mij ook te kwalificeren voor het Europees kampioenschap atletiek in München dit jaar. De limiet voor München staat op 2:12:30. Dit is echter niet de tijd waarop ik weg wil gaan. Ik voel aan de hand van de trainingen dat er nog wel één minuut tot anderhalve minuut vanaf kan!  

De trainingen richting Rotterdam gaan goed en ik merk dat de trainingen richting mijn eerste marathon en de marathon zelf mij sterker hebben gemaakt.

 Ik zou zo af en toe wat van mij laten horen met een video of een nieuw bericht op mijn website!

Maar tegenslagen horen ook bij de sport. Zo is dat te zien in de onderstaande video waarbij ik 3×30 minuten op tempo 3.10 min/km. Ik wist 2 x 30 minuten te voltooien, maar de laatste 30 minuten was nog net iets te veel.

Veel kijk plezier!