Gouden Spike NK10 kilometer

Foto: Gouden Spike

Na mijn marathon was het weer tijd voor een aantal baanwedstrijden. Omdat ik het erg belangrijk vind om nog te werken aan mijn basissnelheid loop ik een aantal wedstrijden op de baan. Na de marathon heb ik eerst veel snelheidstrainingen gedaan. Deze gingen erg goed! Ik was vanwege de goede trainingen ook erg benieuwd hoe mijn eerst 5 kilometer zou gaan.

De week voor mijn 5 kilometer deed ik nog een goede training op de baan met veel wind. Ik liep 3 x 2000 meter rond het tempo 2.47 de kilometer. De vorm zat dus zeker goed!

In Nijmegen op 29 mei liep ik mijn eerste baanwedstrijd. De wedstrijd verliep erg goed en met een snelle laatste slotronde finishte ik in een nieuw persoonlijk record van 14.02. Mijn vorig pr stond op 14.11.

Hazen 3 kilometer
Hazen 3000 meter

Na Nijmegen moest ik een week later mijn teamgenoten hazen tijdens een baanwedstrijd in Groningen. De opdracht was: “loop een 3000 meter in 8.30”. Met een goede laatste slot ronde finishten we in 8.27. Opdracht geslaagd, voor mijn teamgenoot was dit een mooi nieuw persoonlijk record. Na de 3 kilometer moest ik nog een 2 en 1 kilometer lopen op wedstrijd tempo.

Met al deze goede trainingen in de benen was het nu tijd voor een 10 kilometer. De afstand waarop ik mijn eerste toernooi liep in Italië. 25 rondjes op de atletiekbaan, waarbij het tempo ongelofelijk hoog ligt. Samen met mijn trainer had ik het doel gesteld om te lopen voor een medaille. Echter lag het tempo ongelofelijk hoog en merkte ik na 3 kilometer al dat ik niet fantastische benen had.

In de wedstrijd zelf heb ik gelopen voor de ereplekken. Bij 7 kilometer kreeg ik het erg zwaar en liep ik 3.00 en 2.59 als kilometer tijden. Gelukkig kon ik nog mooi aanhaken bij een groepje en met een laatste slotronde in 64 finishte ik in 29.00.43. In de wedstrijd zelf eindigde ik als vierde Nederlander. Helaas dus geen podiumplek en net geen tijd onder de 29 minuten.

Dit was voor mij wel een nieuw persoonlijk record met 25 seconden! Met 2 nieuwe PR’S opzak loop ik op 26 juni mijn laatste grote baanwedstrijd. Het Nederlands kampioenschap senioren in Breda. Ik loop daar de 5000 meter. Na deze baanwedstrijd hoop ik nog een 3 kilometer te kunnen lopen. Mijn PR staat nu op 8.26. Echter moet dit veel harder kunnen gezien mijn 5 en 10 kilometer tijd.

Toen ik mijn eerste toernooi hield in Italië, moest ik de 10 kilometer lopen in 31.10. Ik wist mij in Londen te kwalificeren met 31:04. Mijn slotronde liep ik daar in 64 seconden. Mooi herinneringen heb ik dus aan een laatste ronde lopen in 64 seconden.

Op naar meer! 

Met dank aan mijn sponsoren: Zechsal Pure Magnesium, RunX Groningen & Craft sportswear 

Grote groep
Uitslagen Gouden Spike 2021
Uitslagen