Marathon Dresden 2021

Wat een avontuur was dit. De marathon is een brute afstand die ongekend lang is. Er kan van alles gebeuren en het tempo ligt ongekend hoog!

Met een tijd van 2.13.03 kan ik terug kijken op een prachtig debuut als 22-jarige. Ik kwam voor het limiet (2.11.30) maar toen de haas weg was en we elkaar niet goed genoeg konden vinden als groep, liepen de tijden hard op. Met een windkracht 4 en flinke rukwinden zorgde dit voor een flink verval.

Toch kijk ik terug op een prachtig debuut met een voorbereiding om nooit te vergeten. In de voorbereiding heb ik laten zien 33 kilometer te kunnen lopen op tempo 3.05. Maar zoals ik altijd zeg moet je roeien met de riemen die je hebt. In dit geval was dat kou en wind. Gelukkig kan ik goed tegen de kou en had ik hier geen last van.

Ik heb enorm veel geleerd van deze wedstrijd. Tijdens de wedstrijd heb ik de juiste keuzes gemaakt en het aan nemen van de bidons verliep ook super. Doordat het een kleine ronde van 2,5 kilometer was heb je veel contact met de mensen rond om het parcours. Dit was erg gaaf om zo aangemoedigd te worden!

Vanaf 27 kilometer was de haas klaar met zijn haas werk en liep ik met 2 andere atleten verder. Er werd redelijk samen gewerkt, alleen had iedereen het erg zwaar. Ik kon 1 ronde op kop lopen en kon het tempo weer redelijk opschroeven, ook tegen de wind in. De daarop volgende ronde kwam de rukwinden en stonden we in 1 keer geparkeerd. Ik besloot over te nemen en binnen 300 meter merkte ik dat het lichtje steeds verder uit ging.

De bidon die ik vervolgens aan nam viel verkeerd en ik werd misselijk en wat duizelig. Gelukkig was dit binnen een kilometer weer weg en kon ik het tempo weer redelijk op pakken. Het beste was er helaas van af. Het was nog 5 kilometer richting de finish waarbij ik nog 3 keer volle bak tegen de wind in moest.

Met een laatste eindsprint (voor zo ver je het sprinten kunt noemen 😉) finishte ik als 3e en was mijn tijd 2.13.03.

Voor 30 seconden heb ik op de grond gelegen waarbij ik aan niks dacht. Toen ik eenmaal weer stond en mijn trainer en manager zag kon ik maar 1 ding doen: huilen. Waar het gevoel vandaan kwam weet ik nog steeds niet. Ik denk dat het de kracht van de marathon is. 2 gevoelens spraken elkaar tegen. De ene was onwijs trots dat ik 3e was, een marathon had volbracht en als 22-jarige 2.13.03 liep. De andere was enorm teleurgesteld dat het enige doel waarvoor ik kwam niet gehaald was.

Op een marathon dag moet alles samen vallen. Voor mij viel alles samen, alleen zat het weer mij tegen. Als de wind minder was geweest weet ik zeker dat er een andere tijd achter mijn naam zou staan! Maar zoals ik eerder al zei moet je roeien met de riemen die je hebt. 

Ik kijk terug op een weekend die ik nooit zal vergeten. Het was enorm gaaf om eindelijk weer een wedstrijd te mogen lopen.                                                                                Ik wil iedereen bedanken die mij heeft gesteund richting de marathon. Iedereen die heeft gedoneerd en geloofd in mij!                                                                                          Ik wil Volare sports bedanken voor het regelen van mijn deelname in de Dresden marathon.                                                                                                                                            Dick Bastiaannet van AchillesQliniek voor de sport massages. Dit in combinatie met Bob Stoker!                                                                                                                          Zechsal sport voor de magnesium.                                                                                                                                                                                                                                             En natuurlijk niet te vergeten Team4Mijl en mijn trainer Eddy Kiemel.                                                                                                                                                                              Niet te ontbreken mijn schoenen sponsor RunX Groningen.                                                                                                                                                             

Maurten heeft mij geholpen in de juiste sportvoeding tijdens de marathon. Door Maurten kon ik het tempo lang hoog houden! 

1 ding weet ik wel: de marathon heeft mijn hart gewonnen