Nederlands kampioenschap cross 2020

nk cross 1

Na een lange periode van geen wedstrijden, was het eindelijk weer tijd voor een wedstrijd! Dit keer het Nederlands kampioenschap cross in Emmeloord. Vanwege de vele regen lag het parcours er uitdagend bij. De grote hoeveelheid wind maakte het er niet makkelijker op.
Om 14:45 klonk het startschot voor 10 kilometer cross. De race werd al vrij vroeg in het begin bepaald en het werd een harde race.
Dat betekende een race alleen. De grote hoeveelheid modder en heuveltjes maakte dit parcours erg uitdagend en technisch lastig om te lopen! 

Tijdens het draaien en keren kon ik goed crossen en merkte ik dat ik volledig in mijn element was. Ik wist goed mijn voeten te plaatsen en merkte dat ik wel op het limiet liep. Af en toe was het over het limiet en moest ik een bijna val partij voorkomen. 

Lang lag ik op de 3e plek en die kon ik goed vast houden. In de laatste ronde gaf ik die helaas net uit handen en moest ik genoegen nemen met een 4e plek. Erg zuur en erg balen, vooral omdat ik erg lang liep op een 3e plek.

Vorig jaar werd ik 5e, dit jaar 4e, volgend jaar dan maar podium!

Wel kan ik terug kijken op een succes vol cross seizoen met vele mooie hoogtepunten. Nu ga ik mij klaar maken voor de weg wedstrijden en de baan wedstrijden! Op naar meer succes! 

Zechsal magnesium kortingscode: Tom10km