Abdij cross Kerkrade 2020

Abdij cross 1

Op zondag 19 januari stond de Abdij cross weer op het programma. 1 van mijn favoriete crossen van het jaar. Dit jaar een sterk internationaal en nationaal deelnemersveld. Doel voorafgaand van de wedstrijd was top-10.

Zo klonk het startschot om 13:00 en vertrok ik samen met vele anderen voor 10500 meter. In deze 10,5 kilometer zat 4 keer de loodzware beklimming. De race werd bepaald door de Nederlandse lopers gevolgd door 1 Engelsman.

Ik merkte dat ik sterk was in de afdaling en de beklimming. Op de andere stukken kon ik mooi volgen. Toen er nog 2 grote rondes afgelegd moesten worden kwam de versnelling en kon ik helaas niet volgen. Ik liep toen op een mooie 5e plek die ik nog wel moest verdedigen.

Door een laatste keer te versnellen heuvel op kon ik die 5e plaats veilig stellen. Zo finishte ik als 5e overall en 4e Nederlander.

Hier was ik uiteindelijk erg tevreden mee! Voor nu is het even afgelopen met het crossen. Ik loop nu eerst de 8 van Apeldoorn om vervolgens in Schoorl het Nederlands kampioenschap 10 kilometer te lopen.

Op 1 maart zal ik terug keren voor het Nederlands kampioenschap cross in Emmeloord!