Sylvestercross Soest 2019

Sylvestercross 3

Op oudjaarsdag stond de Sylvestercross weer op het programma. Een mooie cross die bekend staat om de grote hoeveelheid mul zand en het sterke internationaal deelnemersveld.

Om 14:05 klonk het startschot voor een cross over 10400 meter. 2 kleine cross rondes en 4 grote.
Ik was goed van start en kon mooi mee draaien in de kopgroep. Na de 2 kleine rondes was het veld mooi uit 1 getrokken en kon ik mooi mijn positie bepalen. Ik liep mooi rond de 8e, 9e positie.
Helaas kreeg ik 2 rondes voor het einde last van erge zij steek, en helaas kreeg ik het niet weg. Ik weet achteraf ook niet echt precies hoe dit nou was gekomen. Ik denk dat het komt omdat ik in het mulle zand een harde versnelling plaatste en al heel erg hoog in mijn ademhaling en hartslag zat. Achteraf had ik beter even kunnen wachten met versnellen. Iets voor volgend jaar

 Helaas duurde  het een halve ronde waarin ik rustig moest joggen en 3 posities weg heb moeten geven. Toen de zij steek eenmaal weg was kon ik weer hard door versnellen (want ik was goed hersteld)!

Uiteindelijk finishte ik op een mooie 13e positie en zat ik dichterbij de kopgroep dan vorige jaar. Ik ben dus best tevreden en ga dus met een goed gevoel richting 2020.

Ik wens iedereen het beste voor 2020 en hoop natuurlijk op een fantastisch sportjaar!