Warandeloop 2019

Op zondag 24 november stond de Warandeloop weer op het programma. Dit keer werd die niet meer gehouden op het safari park in Beekse bergen maar op de Oude Warande in het Tilburgse bos. De wedstrijd werd daar al vele keren georganiseerd, alleen vanwege het EK cross verschoof het voor twee jaar richting de Beekse Bergen.

Na de wisseling van RTC Noord atletiek naar het Team4Mijl was ik erg benieuwd hoe mijn vorm was. Zo stond ik gespannen maar uitgerust aan de start.

Met mijn trainer Eddy had ik afgesproken behoudend te starten om vervolgens na 2,5 grote rondes het tempo op te pakken. Zo liet ik mij niet gek maken en bleef ik rustig.
Ik merkte dat ik goed kon versnellen op de rechte paden en dat ik daar mijn kracht vandaan kon halen. Op de technische stukken kreeg ik het richting het einde van de wedstrijd steeds wat zwaarder.
Het veld was redelijk uit 1 getrokken en daardoor werd het lastig om atleten bij te halen. Door toch hard door te lopen en de snelheid mee te pakken die ik op de rechte stukken kon halen bleef ik genieten van het feit dat ik redelijk voor in het veld mee kon draaien. De Warandeloop staat erom bekend dat er jaarlijks een enorm sterk deelnemersveld aanwezig is, zowel internationaal als nationaal. Daarom was ik ook best blij met mijn 21e plek overall en 2e Nederlander bij de categorie mannen onder 23 jaar. 

10.000 meter 31:07

Helaas heeft de atletiek unie besloten geen team, dan wel niet 2 individuele atleten onder 23 jaar heen te sturen. Dit jaar dus geen Europees kampioenschap cross voor mij. Volgend jaar ben ik nog 1 jaar onder 23 jaar dus heb ik dan nog een herkansing!