4 mijl van Groningen

4 mijl van Groningen


Jaarlijks vind de 4 mijl van Groningen weer plaats. Een wedstrijd die bekend staat om zijn lange rechte stukken. Vaak vind ik het een lastig in te delen wedstrijd vanwege het grote internationale en nationale deelnemersveld. Iedereen start hard en zakt meestal weg na 3 of 4 kilometer.


Om 13:00 klonk het startschot. Het weer was prima, wind in de rug en een klein beetje regen zorgden voor genoeg zuurstof in de lucht. Met frisse moed en vol vertrouwen ging ik van start. Samen met andere atleet liep ik een mooi strak tempo. Op 4 kilometer besloot ik weg te versnellen omdat ik nog redelijk frisse en fitte benen had.


Ik liep een strak tempo door en kon nog aansluiting vinden bij wat andere jongens. Toen de Herestraat kwam die bekend staat om zijn stijgende lijn kreeg ik het toch erg zwaar. Door hard te blijven strijden finishte ik uiteindelijk op een mooie 14e plaats en een nieuw persoonlijk record van 18:43!


Hier was ik heel erg tevreden mee! Dit persoonlijke record is 42 seconden sneller dan wat ik vorig jaar liep! Ik train nu voor 4 weken onder Eddy en ben erg benieuwd wat de toekomst mij zal brengen!