Klaverblad games Hilversum 3000 meter

Klaverblad games Hilversum 3000 meter


Op 6 juli stond een 3000 meter op het programma in Hilversum. Dit was een nationale baanwedstrijd in Nederland met sterke deelnemers. Helaas besloot de organisatie om de 3000 meter in te delen in een A en B serie. De B-serie kwam je in als je nog niet sneller had gelopen dan 8.30. Voor mij betekende dat ik in de B-serie terecht kwam.


In de B-serie was een haas die rondjes 67 zou lopen, wat zou betekenen een eindtijd van 8.22. Dat was voor mij perfect! Helaas liep de haas rondjes 68-69 waardoor ik na 1 kilometer besloot over de haas heen te gaan en zelf door te lopen. Mijn 2e kilometer was goed, alleen kwam ik de laatste 400 meter wat stil te liggen waardoor ik mijn persoonlijke record met slechts 4 tienden verbeterde.


Dit was voor mij een erge teleurstelling gezien mijn vorm veel beter is! Snel vergeten en door naar de volgende wedstrijd.
Ik vertrek zondag 14 juli naar Noorwegen voor een trainingskamp met het Track and Field team Drenthe. Ik loop daar ook nog een 3000 meter in het bekende Bislettstadion, ik hoop daar mijn 3000 meter tijd onder de 8:30 te brengen.