Stadsloop Appingedam 2019

Op zaterdag 29 juli stond de stadsloop in Appingedam op het programma. De stadsloop staat bekent om goede deelname. Vaak staan er Kenianen aan de start die voor een toptijd gaan in de 28 minuten. Een snel parcours is daar dus ook gebaad bij.


Wederom waren de omstandigheden in Appingedam waar tropisch zoals de voorgaande jaren. Van te voren wist ik dus ook dat een toptijd er niet in zou zitten.
Zo klonk het startschot om 18:30, het was toen nog 30 graden. De eerste 3 kilometer kwam ik vrij ontspannen door. Daarna liep ik tegen een muur van hitte aan en was het eigenlijk alleen nog maar een strijd tegen mijzelf. Bij het passeren van de laatste ronde kwam ik volledig stil te staan en werd ik ingehaald door een groepje achter mij. Ik probeerde aan te haken maar door de hitte blokkeerde ik volledig.


Ik bleef ontspannen en vertrouwde op mijn laatste slot stuk die de afgelopen 5 wedstrijden ijzersterk is. Dus met nog 1 kilometer te gaan lanceerde ik mijzelf en kon ik nog een gat dicht lopen van 20 meter en vervolgens nog de eindsprint winnen.
De eindtijd die op de klok verscheen deed er niet toe. Het is mij in Appingedam nog niet gelukt om in de buurt te komen van mijn persoonlijke record. Wel kon ik mijn titel als beste noordeling vasthouden!


Ik finishte uiteindelijk als 13e in een tijd van 32:09.

Hieronder een video van mijn eindsprint (Video komt van Chronotrack Racetimer) 

Next 3000 meter Hilversum