Wiezoloop Wierden 2019 10.000 meter

Wiezoloop Wierden 2019 10.000 meter
Op zaterdag 22 juni stond om 17:30 een 10 kilometer op het programma in Wierden. In 2016 liep ik hier ook al eens en liep ik 33:51. Toen vond ik het een erg snel parcours. 1 korte aanloop ronde gevolgd door 3 grotere snelle rondes.

Het startschot klonk om 17:30. Het was warm weer 24 graden en er stond een lichte wind. Toen het startschot was gegaan en iedereen was vertrokken, voelde mijn benen zwaar aan. Het zou een lange en zware wedstrijd worden.

Het werd een strijd tussen Danny Koppelman (Uit Hoge Hexel) en mijzelf. De Kenianen waren al een flink stuk verwijderd van ons. De kilometers verliepen moeizaam. De eerste 3 kilometer waren net onder de 3.00 per kilometer. Waar ik de week ervoor in 8.35 doorkwam voelde 8.57 aan als sprinten.

Door bij Danny te blijven en af en toe op kop te sleuren was het af wachten tot de laatste ronde. Bij het ingaan van de laatste 2 kilometer plaatste ik mijn eerste versnelling. Zonder succes. Daarna volgden nog 2 andere ook zonder succes. De versnellingen hadden mij veel kracht gekost. Danny liep weg bij mij en ik dacht dat de wedstrijd voorbij was. Een snelle tijd zat er niet meer in, een top 8 wel.

Het laatste rechte stuk richting de finish is ongeveer 500 meter lang. Danny was al 20 meter bij mij weg gelopen. Doordat je 3 rondes liep kwam ik vast te zitten achter andere lopers. Op de één of andere manier vond ik een nieuwe tank met energie en begon ik aan mijn eindsprint. Zo kon ik op de finishlijn nog als 7e finishen.

Mijn eindtijd was 30:51.

Ondanks de warme periode die er in Nederland aan zit te komen. Kijk ik toch uit naar alle wedstrijden die ik nog ga lopen. De volgende wedstrijd die op het programma staat is de stadsloop in Appingedam. Een snelle 10.000 meter. De weersomstandigheden zijn zonnig en 30 graden.

In het middelste filmpje zie je mijn achterstand die ik weer goed heb weten te maken!