Nijmegen Global Athletics 5000 meter


Nijmegen Global Athletics 5000 meter
Op 15 juni ben ik naar Nijmegen afgereisd voor een snelle 5000 meter op de baan. De wedstrijd staat bekend om een limieten wedstrijd. Er zijn super snelle series en goede hazen. Ook zitten er in de rand van de baan lichtjes die het juiste tempo aan geven. Voor de lopers zijn die niet zo goed te zien, maar voor de toeschouwers is dat een mooie graadmeter of de lopers op een limiet lopen.
Voor mij stond om 20:00 12,5 ronde op het programma. Een snelle 5000 meter met een erg volle serie. En zo klonk het startschot om 20:00.
De wedstrijd verliep snel zo kwam ik op 3000 meter door in 8.35 slechts 4 seconden boven mijn persoonlijke record! Voorafgaand van de race had ik besloten om van 3000 naar 3500 te versnellen en hard door te lopen. Zo deed ik dat ook en versnelde ik op 2900 meter. Helaas kon ik het niet lang volhouden en kwam ik stil te staan.
Met nog één ronde te gaan vertrouwde ik op mijn slotronde. Ik ben erg tevreden over mijn slot stukken van de afgelopen wedstrijden. Telkens kon ik er een mooie eindsprint uit persen en hard finishen.
Uiteindelijk finishte ik in een nieuw persoonlijk record van 14:32;20.
Dit beloofd nog wat moois voor het Nederlands kampioenschap 5000. Nu ik steeds meer door krijg hoe de 5000 meter in elkaar zit, heb ik er vertrouwen in dat ik een flink stuk van mijn tijd kan afhalen.