Oordegem 5000 meter 2019

Na een mooie snelheidsprikkel in Lisse (3000m) was het nu tijd voor een snelle 5000 meter. De wedstrijd die ik hiervoor had gekozen was het IFAM Oordegem.


Het IFAM OORDEGEM (België) is een erg bekende wedstrijd. Vanuit heel Europa komen atleten naar deze wedstrijd om te strijden met elkaar. Een erg bijzondere wedstrijd vind ik wel. Wat deze wedstrijd zo bijzonder maakt is het niveau. Elke Heat, elke serie gaat allemaal super hard. Er wordt voor elke seconde gestreden en gesprint. De laatste ronde van elke afstand is één lange sprint en iedereen doet mee!


Voor mij was dit een special wedstrijd gezien de tijd dat ik moest lopen. Uiteindelijk was mijn start tijd 01:46 zondag. Erg laat dus en was het middel wat daar tegenhielp: cafeïne, en veel.


12.5 ronde op een legendarische baan met een volle serie. Ik had mij voor genomen om geen enkel gaatje te laten vallen en te strijden tot het einde. Na het zien van de voorgaande series stond ik te stuiteren om ook hard te mogen gaan! En zo klonk het startschot om 01.46. Het tempo lag rond de 2.55 de kilometer. Dat was goed en dat betekende één ding: de laatste 2 kilometer sprinten.
Zo gezegd zo gedaan. Alles gegeven en meegezogen naar het einde toe resulteerde in een nieuw persoonlijk record van 12 seconden.

Eind tijd: 14.32


Dit geeft vertrouwen voor de Gouden Spike over 2 weken. Dan loop ik een 10 kilometer op de baan.

Video gemaakt door: Assorgia Gianluca