Ter Specke bokaal 3000 meter

Zaterdag 18 mei stond voor mij een 3000 meter op het programma. De wedstrijd vond plaats in Lisse. Voor mij was dit de eerste keer lopen bij de Ter Specke bokaal. De Ter Specke bokaal is onderdeel van het nationale baancircuit.


Om 15:11 klonk het startschot. Met maar een paar specifieke trainingen op het programma ging ik er open in. Na een sterke en ontspannende 1500 meter voelde ik mij nog steeds sterk. Op 1500 meter brak het veld uit één, en maakte ik niet snel genoeg de versnelling naar de kopgroep. Daardoor kwam ik in het groepje er achter de lopen en moest ik op 1200 meter van de finish zelf door versnellen.


Zelf zat ik al vrij stuk en was het nog 1000 meter bikkelen in de wind en warme omstandigheden.
Uiteindelijk finishte ik in 8:32;52 slechts 1 seconde van mijn persoonlijke record af.


Volgende week loop ik in Oordegem (België) een 5000 meter. Tijdens deze wedstrijd ga ik voor een verbetering van mijn persoonlijke record van 14.49 op de baan! Ik ben weer redelijk op mijn oude (goede) niveau, en zorg er dus deze wedstrijd voor dat ik extra scherp ben zodat ik niet de aansluiting mis met een goed groepje!
De 3000 en 5000 meter zijn allemaal voorbereidingswedstrijden voor de 10.000 meter die ik loop tijdens de Gouden Spike.