Leverkusen 2019 10.000

Leverkusen 2019 10.000 meter baan


Op 4 mei 2019 stond ik aan de start voor 25 rondjes op een atletiekbaan. De wedstrijd was in Leverkusen (Duitsland). Met een tempomaker op 29.30 en 4 andere goede atleten was het niet een heel vol veld maar wel een sterk veld voor een mooi groepje! Uiteindelijk finishten maar 3 atleten.
Op 17:00 klonk het start schot en begon ik aan 25 rondjes van 400 meter. Het tempo was strak, rondjes 69-70 en 72.


4 kilometer lang kon ik het tempo goed volgen. Helaas kreeg ik het daarna zwaar en werd het nog dik 15 rondjes in mijn eentje rennen. Ik kon het tempo mooi strak houden op rondjes 74-75 maar kon niet harder. De benen hielden het goed, ook al liep ik op spikes! Alleen ontbrak het tempo hardheid nog een beetje.
Dit was alles wat er in zat voor vandaag. 

Ondanks dat het zwaar was en erg lang moet ik zeggen dat ik er toch erg van heb genoten! 25 rondjes en 50 bochten klinkt heel ver, alleen als je dan loopt met de aanmoedigen van mijn coaches (vader, moeder en vriendin) gaan de rondjes erg snel voorbij. Ook al liep ik in mijn eentje en waren er maar een handjevol toeschouwers was het toch echt genieten!


De vorm is op dit moment 30.42. Voor mij is 30.42 een nieuw pr, mijn vorige pr stond op 31.04 die tijd liep ik in Londen in een legendarische race met een slot ronde van 64.

Er is nog genoeg werk aan de winkel. Conditie is goed, snelheid wat minder. Voor nu ga ik alles nog even op een rijtje zetten om te zorgen dat de basis weer goed wordt. Hieronder nog wat foto’s van de wedstrijd! Ik heb ieder geval genoten van de wedstrijd.

 Het lopen in Duitsland is altijd leuk, het geeft altijd een mooie sfeer!