Klap tot klap loop 2019

Gisteren stond ik voor de tweede keer in mijn hardloop carrière in Stadskanaal. Ik stond heel wat jaren geleden al eens een keer aan de start bij de 5 kilometer. De klap tot klap loop staat er om bekend vanwege het snelle parcours lang het kanaal dat loopt van Mussel naar Stadskanaal. Deze editie stond die wind nagenoeg perfect zuid oosten 4 wat betekent schuin wind van achteren.


Waar het voor de toeschouwers perfect weer was om te kijken naar alle lopers, was het voor de deelnemers te warm. De gevoelstemperatuur lag rond 26 graden. Dat is te warm voor een 10 kilometer. In combinatie met de wind in de rug heb je geen koeling. Dit zorgde ervoor dat ik vanaf 4 kilometer erg snel terug zakte en ik oververhit begon te raken. Waar de benen en het hoofd nog door wilden gaan zei het lichaam stop.
Voorafgaand van de wedstrijd kwam ik voor een snelle tijd. Een mooie les die ik hieruit haal is dat bij ‘slechte’ weersomstandigheden ik er beter voor kan kiezen om te gaan voor een tactische race dan een snelle.


Uiteindelijk heb ik een mooie 2e plek achter een snelle Keniaan bemachtigt waardoor ik nog op het podium mocht komen! Hier was ik erg blij mee.


Op 4 mei ga ik naar Leverkussen voor een snelle 10 kilometer op de baan met een mooi deelnemersveld en een haas op 29.30. Ik hoop daar een piek te krijgen waar ik al een tijdje op wacht. Tot dan zorg ik ervoor dat ik volledig uitgerust ben en ik mijn slaap weer op orde ga brengen. Helaas had ik slecht geslapen de afgelopen tijd, wat resulteerde dat ik in de wedstrijd zelf bijna in slaap viel!


Maar goed, in de sportwereld is altijd een strijd met je zelf en die blijf ik geweldig vinden en ik zoek elke wedstrijd weer mijn grenzen op!