Parelloop Brunssum 2019

Parelloop Brunssum 2019

Na de 10 kilometer in Schoorl stond voor mij als volgend groot doel de Parelloop op het programma. Na Schoorl kwamen mijn trainer en ik tot de conclusie, dat ik iets teveel en te hard had getraind waardoor ik niet fit genoeg aan de start stond. Met deze informatie maakten wij een plan voor de 10 kilometer in Brunssum. Met nog een snelle 5000 meter tussendoor in Drachten voelde het lichaam beter aan dan in Schoorl. Ondanks dat ik wat last had van privé omstandigheden en mijn hoofd niet helemaal gefocust kon krijgen had ik er toch onwijs veel zin in!

Met het idee dat de vorige wedstrijd in Limburg fantastisch was had ik er vertrouwen in! Ditmaal was mijn trainer Guido ook aanwezig wat nog een extra boost gaf.
De wedstrijd dan:
1e kilometer: 2.48 Goed
3 kilometer: 8:45 Goed
5 kilometer: Rond de 14.50 Goed
6 kilometer: Ook nog ongeveer volgens een eindtijd van 29:43.

Daarna kwam ik helaas alleen te lopen en werden mij de Limburgse heuvels mij teveel. Het was strijden tot de finish waarbij ik de laatste 4 kilometer heel erg veel tijd verloren ben. Uiteindelijk finishte ik in 30.32. Dit was niet de tijd waarvoor ik kwam. Het positieve wat ik uit deze wedstrijd kan halen is dat ik in ieder geval 6 kilometer lang op tempo 2.57-2.58 kan draaien. Zo komen we langzamerhand richting mijn gewenste tijd! Er is nog wat werk aan de winkel alleen heb ik vertrouwen erin dat, dat goed gaat komen. Lichamelijk ben ik nog aan het herstellen van de afgelopen zware trainingsperiode.

Ik kan terug kijken op een gezellig weekend. Ik kom graag bij het hotel Rolduc Abdij. De sfeer is erg ontspannen en de omgeving is prachtig! Ten opzichte van vorig jaar liep ik minuut sneller op dit parcours! Qua positioneren ben ik gelijk gebleven. Vorig jaar 41e en nu weer.Racen over de straten van Limburg.
De laatste kilometers.
De Rolduc Abdij is een plaats waar ik graag kom. Het straalt rust uit en maakt je scherp!
Topsport betekent ook denken om je voeding. Wat voor mij het beste werkt is havermout. Meestal neem ik een klein kook toestelletje mee en maak ik buiten mijn havermout.