Nederlands kampioenschap cross 2019

Nederlands kampioenschap cross 2019
Dit jaar werd het Nederlands kampioenschap cross georganiseerd in Emmeloord. Er was een mooie ronde uitgezet. De ronde was uitdagend en zwaar. Met kleine heuveltjes erin en zware stukken mul zand was het een ware strijd. De mannen senioren waren de laatste die, die dag liepen. Om 15:30 klonk het start schot. Er stond een ongekend groot deelnemersveld aan de start, op de inschrijflijst stonden meer dan 100 mannen! Doordat de start en het parcours smal was werd het een strijd voor de eerste bocht. Gelukkig was ik goed weg en kon ik zonder kleerscheuren beginnen aan: 2 keer een ronde van 1 kilometer en 4 keer een grote ronde van 2 kilometer. Ik ging goed mee de eerste paar kilometer, ondanks dat ik op kop liep was het echt zoeken naar hoe het parcours liep. De bochten waren onoverzichtelijk en wist ik pas in de ene laatste ronde wanneer welke bocht kwam en welke kant die op ging.
Het was een erg zware wedstrijd en vooral een strijd met mijzelf. Het was een betere wedstrijd als het NK10 kilometer in Schoorl alleen was de optimale vorm zoals ik die had in Kerkrade nog niet aanwezig. Ik was vooral tevreden over dat ik in mijn race het tempo hoog kon houden. Zo kon ik mooi nog een plaats op schuiven. In de laatste ronde moest ik alles geven om mijn 5e plek te verdedigen. Dit lukte, ook al was ik over de finish even van de wereld.
De vorm zoals ik in Soest en Kerkrade had komt langzamerhand terug. Ik kan tevreden terugkijken over mijn cross seizoen. Uiteindelijk werd ik 3e in het nationaal cross circuit dat ging over 5 wedstrijden. Een mooie prestatie vind ik zelf. Nu rustig door trainen en ervan genieten.

10.000 meter: 34:49 5e plaats.
Op naar de volgende wedstrijd!