Groet uit Schoorl run 2019

Groet uit Schoorl run 2019

Na een veelbelovende periode van Nationale crossen stond de wedstrijd op de planning waar ik mij al zo’n lange tijd op had voorbereid. De Groet uit Schoorl run. 10 kilometer door de Schoorlse duinen. Ik had er zin in, en het lichaam was er klaar voor. Ik had erg mooie trainingen gedraaid de weken hiervoor en was van plan om onder de 30 minuten te duiken. Het vertrouwen was er! Om 14:30 klonk het startschot. Daar vertrok ik. Het weer was goed, nauwelijks wind en soms een klein beetje regen. Ik zat mooi voorin, de eerste kilometer kwam eraan en ik keek op mijn horloge en de tijd zei 2.55. Oef dacht ik, ik had verwacht harder door te komen gezien ik mij al best vermoeid voelde. Niet te lang bij stil staan en gewoon doorlopen. Tweede kilometer; tijd zei rond de 5.58 oef ik zat er niet lekker in. Na kilometer twee ging je een lange steile klim op de duinen in. Ik zat erg hoog in mijn hartslag en mijn ademhaling was hoog. Het liep niet zoals ik had gewild. Toch bleef ik strijden en liep ik achterop het parcours richting een groepje dat uiteindelijk finishte in 29:50. Helaas moest ik lossen rond 6.5 kilometer. De laatste 3.5 kilometer bleef ik toch volle bak door lopen. In de eindsprint kon ik nog een jongen voor mij pakken en kwam ik uit op 30.19. Dit is een mooi nieuw persoonlijk record voor mij, alleen zei de vorm van afgelopen week dat ik klaar was voor 29:50 (of harder). Samen met Guido heb ik geëvalueerd en kwamen we samen tot de conclusie dat we na Kerkrade iets te fanatiek door getraind hebben. Lichaam was top, en mentaal was ik er klaar voor. De diepe conditie was niet 110%. Samen weten Guido en ik hoe we voortaan slimmer kunnen trainen en nemen deze nieuwe informatie mee naar de volgende wedstrijden! Het lichaam was niet top maar ook niet slecht.
Op de planning staat nu:
-24 Februari Nederlands Kampioenschap cross
-24 Maart Parelloop Brunssum 10km