Sylvestercross Soest 2018

Op de laatste dag van het jaar stond de Sylvestercross in Soest op het programma. Na mijn winst in Appelscha de week ervoor was ik gebrand om nog harder te gaan in Soest. De wedstrijd in Appelscha was leuk om te doen en ik liep gemakkelijk naar de overwinning. Dit keer in Soest werd dat een ander verhaal omdat er een groot internationaal veld aan de start stond. De wedstrijd ging over 2 kleine ronden en 4 grote ronden over de zandvlakte van Soest. Ondanks dat het parcours er snel bij lag staat dit parcours er toch om bekend dat het erg zwaar is door het mulle zand. Om 14:10 klonk het start schot en ging ik samen met dik 70 andere mannen van start. Direct rond de 12e, 15e plek lopen om vanaf daar mijn race steeds verder op te bouwen. Na 5 keer door het mulle zand geploegd te hebben ging het lampje steeds verder uit bij mij. Conditioneel zat het goed, maar mijn benen waren op. Kop op en doorlopen want een 13e plek is hartstikke mooi in dit veld! Alles er uit geperst en flink tot het gaatje gegaan. Dat resulteerde uiteindelijk in een mooie 13e plek waar ik heel erg tevreden mee ben. Vergeleken met vorig jaar liep ik een kilometer per uur sneller. Ook eindigde ik 15 plekken hoger ten opzichte van vorig jaar. Dit alles zorgde ervoor dat ik het jaar 2018 goed afsloot en dat ik vrolijk het nieuwjaar in kon gaan! Vanaf nu ga ik weer met volle focus verder met de voorbereiding richting mijn eerst volgende wedstrijd, de Abdij cross in Kerkrade. Hieronder filmpjes van mijn gelopen wedstrijd.

Ik wens iedereen die mijn website bezoekt een sportief en goed 2019 toe! In 2019 gaat mijn website gewoon verder en blijf ik actief bezig! 2019 belooft een mooi jaar te worden!

Je kunt een reactie onder mijn bericht plaatsen. Ik wens jullie allemaal het beste voor 2019!

2 gedachtes op “Sylvestercross Soest 2018”

  1. Knap gedaan Tom, als 2 de de eerste bocht ingaan! En 15 plaatsen hoger dan vorig jaar is natuurlijk ook super. Maar vooral maar liefst 1 km per uur sneller, dat is echt enorm. Dat scheelde wel een paar minuten met vorig jaar dan denk ik. Lekker doorgaan met ontwikkelen. En leuk om je te blijven volgen en je progressie steeds zien maken. Prachtig om te zien. Goed bezig topper!! 👍😀

    Groetjes van Richard Aalders.

  2. Mooi gedaan Tom 💪 Kerkrade dus.. lekker 3 uurtjes in de auto.. pff..

    Misschien zie ik je daar nog wel, als ik heen ga.

    Gr,

    Nick

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.