Warandeloop 2018 + EK Cross Ticket

Warandeloop 2018 + Europees Kampioenschap Ticket

Vanochtend kreeg ik dan het spannende telefoontje of ik gekwalificeerd was voor de onder 23 jaar ploeg of niet. Gelukkig was het een positief telefoontje en mag ik op 9 december samen met Manuel, Stan en Mike Nederland vertegenwoordigen over 8300 meter! Ik ben natuurlijk onwijs blij en samen met mijn trainer Guido is dit een hoogtepunt! Ook omdat ik nog maar 20 jaar ben en nog een mooie tijd mee kan met de leeftijd onder 23 jaar. Ik neem jullie natuurlijk mee in mijn belevenis op 9 december!

24 november vertrok ik naar Tilburg voor de internationale Warandeloop. De Warandeloop werd voor de 2e keer gehouden op het safaripark Beekse bergen. Gelukkig waren de leeuwen en tijgers in hun kooien en was het terrein omgetoverd tot een helse speeltuin. Met een voorspoedige reis kon ik het parcours mooi verkennen. Het parcours lag er mooi en droog bij. Ik wist vanaf nu dat het een erg snelle wedstrijd zou worden, ondanks alle deelnemers die voor mij het parcours stuk gelopen hadden. Snel naar de hotelkamer en op warmen (want het was erg koud). De rest van de dag ontspannen op bed gelegen en energie opgebouwd.

25 november was het dan zo ver. De wedstrijd waar ik zo lang naar toe had geleefd en mij op voor had bereid. Helaas geen perfecte voorbereiding voor mij, ik had de weken ervoor wat last gekregen van mijn bovenbenen. Eerst links en toen rechts, snel naar AFP Fysio die mij binnen een dag weer ‘on the run’ hadden.

Met een goede wedstrijdvoorbereiding vloog ik om 13:05 de wedstrijd in. Met een ongekend sterk deelnemersveld wilde ik mij plaatsten voor de onder 23 ploeg. Op 9 december wordt namelijk het Europees Kampioenschap cross gehouden in Tilburg en stuurt Nederland meer atleten naar het toernooi. Met deze instelling was ik extra gemotiveerd om nog harder te gaan. Niet al te hard van start en lopen rond plaats 30. Van heuvel naar heuvel en zandstrook naar zandstrook. De wedstrijd verliep voorspoedig en voor mij zag ik atleten waar ik normaal heel ver achter zat. Ik wist dat ik goed in vorm was maar dat mijn vorm zo goed was dat ik met gemiddeld 20 kilometer per uur over dit snelle maar zware parcours zou racen stond ik ook van te kijken! Ik werd uiteindelijk 25e overal en 9e Nederlander overal in dit ijzersterke deelnemersveld. Van de onder 23 jaar jongens werd ik 3e Nederlander overal.

Hieronder een aantal filmpjes en foto’s !