Winst op de AVD-Cross 2018

Winst op de AVD-cross 2018!

Na een wat mindere week ging ik met vol goeie moed vrijdagmiddag richting Dwingeloo voor het trainingsweekend van RTC. Tijdens het trainingsweekend sliep ik met mijn teamgenoten in een blokhut. De blokhut was klein maar goed warm. Een douch of toilet zat er niet in dus was het back to the basics. Gelukkig had het campingterrein goed sanitair. De blokhut lag op een prachtige locatie en in de avond zaten de uilen op het dak, en in de ochtend zag je vanuit je bed de reeën lopen over het weiland!

Op zaterdagmiddag 15:00 stond de jaarlijkse AVD Cross op het programma. 8 rondjes van iets meer dan een kilometer. De cross ronde bevatte alle aspecten van een cross: Mulle zandstroken, heuvels, scherpe bochten en snelle gras stukken. Na het start schot mochten alle mannen van start. Ronde na ronde, heuvel na heuvel en zandstrook na zandstrook. Het ging allemaal zo soepel en ik herstelde elk rechte stuk van het gene wat daarvoor kwam. Uiteindelijk met een machtige eindsprint finishte ik in een nieuw parcoursrecord (Sinds 2012) van 29.23.

Hiervoor hadden namen zoals: Zac Freundenburg, Bart van Nunen en Niek Blikslager gewonnen. Wat een mooi teken was dat ik gemakkelijk een minuut sneller liep dan een jaar geleden. Na een wat mindere week met hogere hartslagen ben ik dus zeer tevreden over deze wedstrijd.
Aankomende zaterdag loop ik in Mol een grote cross cup, hier kan ik mij goed meten met de Belgische en Nederlandse concurrentie.

Met een geweldig trainingskamp achter de rug waarbij ik veel gelachen heb met mijn teamgenoten is er helaas ook wat minder leuk nieuws voor mij. Mijn trainingsmaatje Piet Wiersma vliegt volgende week voor 3 maand naar Kenia om vrijwilligers werk en volle bak te trainen daar. Gelukkig gaan de maanden snel voorbij en hoop ik Piet snel weer te zien. Alle duurlopen en baantrainingen en vooral de “legendarische” temporuns in Grolloo blijven mij super goed bij! Ik wens je super veel plezier in Kenia train well and stay together! Piet en ik liepen vandaag samen over het Dwingelderveld en na mijn wedstrijd van gisteren had ik zware benen. Op zo´n moment heb je veel aan elkaar. Uiteindelijk hiel Piet mij hierdoor heen en kon ik de duurloop voltooien.

Verder heb ik een nieuw logo op mijn website. Het bedrijf waar ik altijd voor gelopen heb tijdens de Cascade run in Hoogeveen wil mij graag helpen om mijn doelen te behalen! Ik wil daarom Bork sloopwerken bedanken!

Als je mij ook wilt helpen kun je via het contactformulier op mijn website mij een bericht sturen!

Next stop: Crosscup van de provincie Antwerpen Mol.

1 gedachte op “Winst op de AVD-Cross 2018”

  1. The Tom
    Wist niet van het bestaan van deze site mooi man ben je nog steeds aan het volgen maar in deze corona periode valt dat niet mee succes en ga hier natuurlijk regelmatig even kijken.
    Groet
    Adolf

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.