Een weekend vol goeie herinneringen + 4 mijl van Groningen.

Een weekend vol goeie herinneringen.

Afgelopen weekend had ik een druk weekend. Met een afspraak bij Zechsal in Wildervank en de 4 mijl voor de boeg was het een vol programma.

Zaterdag 13 oktober
8 uur ging de wekker om nog 6 kilometer rustig los te lopen met 3 versnellingsloopjes. Daarna vertrok ik om 10:00 op de Zündapp uit 1970 richting Wildervank. Gelukkig was het mooi weer en was ik binnen 40 minuten bij de atletiekbaan in Wildervank waar de wedstrijd Zechsal track en indoor meeting op het programma stond. Voor mij stond deze dag grotendeels in teken met kennismaking met de eigenaars van het bedrijf Zechsal. Na een mooi praatje te hebben gemaakt met Jaap en Mercedes (eigenaars van Zechsal) zijn.
Guido, Thomas en ik nog op de foto geweest met Nadine Visser (ambassadeur van Zechsal).

Zondag 14 oktober de dag van de 4 mijl van Groningen

De dag van de waarop het moest gebeuren. Na een erg sterke solo race tijdens de Bikkelloop in Zuidwolde had ik erg veel vertrouwen voor de 4 mijl. Met windkracht 4 in de rug en een mooie tempratuur waren het ‘de’ perfecte omstandigheden. Maar goed 24 graden is warm, en dat vergat ik.
07:30 de wekker, 3 broodjes pindakaas en 2 koppen thee verder trok ik mijn hardloopkleren aan en vertrok ik om 09:50 richting Haren voor de Pre-race meeting. Een mooie en gezellige bijeenkomst waar alle toplopers/genodigden naar toekomen om hun startnummer op te halen. Dit jaar stond er een erg sterk deelnemersveld aan de start met veel goeie toplopers uit het hele land. Met startnummer 77 stond ik tot mijn verbazing ergens onderaan de lijst. Kop op Tom en je niet laten afleiden door je ranking, jij weet wat je wilt en dat is een nieuw persoonlijk record in de 19 minuten en in de top 20 finishen. Ik had vertrouwen dat het goed ging komen zolang de start maar goed ging. Elk jaar is het weer een gevecht om een plekje te bemachtigen op de 2e of 3e startrij. Dit jaar stond ik er erg goed voor en was ik telkens tijdens de opening van de hekken er goed bij en kon ik daardoor op de 2e startrij starten.
De wedstrijd zelf verliep snel. Samen met 2 junioren waar ik jarenlang op de baan en het crossseizoen mee heb gestreden liep ik mijn wedstrijd. Eigenlijk vanaf kilometer 1 zat ik er al niet lekker in. Waar het tijdens de Bikkelloop zo ontspannend en soepel ging had ik al moeite met 3.00 minuten de kilometer. En dan is de wedstrijd nog lang. Door mentaal sterk te blijven en als een pitbull vast te bijten op degene voor je mij kon ik bij blijven tot 5 kilometer, vanaf toen moest ik alleen verder. Desondanks dat het voor de toeschouwers een super tempratuur was, was het voor de lopers erg warm en klaagden na de finish veel over de tempratuur. Ik kan goed tegen de warmte, maar dit werd mij ook wat te gek. Ik finishte als 19e overal (In de uitslagen staat 18, alleen Niek die voor mij finishte had zijn startnummer verloren) in een nieuw persoonlijk record van 19:25. Ik ben blij met mijn nieuw pr alleen blijf ik kritisch kijken en zijn er nog genoeg verbeter punten, onder anderen mijn techniek als ik het zwaar begin te krijgen. Al met al een leerzaam weekend. Na afloop gezellig met het hele team een lekker broodje eten in de viproom.
Deze week is een rustige week zonder wedstrijd. Volgende week heb ik een lang trainingsweekend in Dwingeloo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.