Texel 2018

Hallo en welkom! Afgelopen zondag heb ik de 10 van Texel gelopen. Ik werd daar tweede in een nieuw persoonlijk record van 30.28

Jes mijn allereerste blog. Vanaf nu ga ik altijd een wedstrijdverslag of als ik geen wedstrijd heb een blog schrijven over van alles en nog wat. Natuurlijk wel hardlopen gerelateerd!
Van waar dat ik ben begonnen met een website? Veel mensen vroegen aan mij of ik al een eigen website had waar ik uitslagen of contact informatie op had staan. Dat had ik tot voorheen niet. Ik ben druk bezig geweest met het bouwen van een eigen website. Het zat niet altijd mee, maar ik heb er veel van geleerd en ben trots op het resultaat. Neem een kijkje rond en als je nog op of aanmerkingen hebt dan mag je dat altijd laten weten!

Maar nu mijn eerste wedstrijd, de 10 van Texel. De wedstrijd was op zondag 30 september. Via mijn manager Jan Venhuizen kwam ik bij deze wedstrijd terecht. Zo vertrok ik zondag naar Den Helder om vanaf daar met duizenden andere naar het eiland Texel. Het was een bijzondere wedstrijd want je warming-up moest je doen voordat je op de boot ging. Gelukkig was er op de boot ook nog mogelijkheid om wat warm te worden door rondjes te lopen over het autodek. Toen de boot eenmaal was aangemeerd en de scheepshoorn af ging begon de wedstrijd. In de wedstrijd zelf vormde een kopgroep van 4 mannen waaronder ikzelf. Er stond een harde wind waardoor alles al snel op een waaier kwam. Na 6 kilometer viel de groep uit een en bleef ik op positie 2 lopen. Op 3 kilometer van het einde kwam nummer 3 weer bij mij en werd het 1 lange sprint naar de finish. Door telkens te versnellen en op 500 meter van het einde te gaan sprinten finishte ik als tweede. Ook had ik een nieuw persoonlijk record van 30.28. Daar ben ik erg tevreden mee vooral omdat het seizoen nog maar net is begonnen!

Morgen start ik bij de Bikkelloop in Zuidwolde waar ik een snelle 5000 meter wil lopen in voorbereiding op de 4 Mijl van Groningen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.